Каталог-планувальник Пара молода






 
◄ Предыдущая   Следующая ►

Євгенія Періг – засновниця кондитерської студії «Pastry Hit»



Власниця львівської кондитерської Pastry Hit знає, що для роботи над кенді баром мало завчити рецепти тістечок. Євгенія Періг навчає кондитерів, впроваджує інновації та готує неперевершені солодощі, які зручно і смачно їсти. 
Чому безе – погана ідея для кенді бару? Скільки видів тістечок має бути? Які кольори обрати? Усі відповіді в нашій розмові з кондитеркою Євгенією Періг.

На яких весіллях потрібен кенді бар?

Я вважаю, весілля не може бути без кенді бару. Кенді бар – це локація, де на мить можна зупинити час і насолодитися тим, що ви смакуєте. 




Як проходить ваша зустріч з нареченими?

Наречені до мене звертаються після того, як побачать або спробують мої роботи. 
Ми обговорюємо дату, загальну концепцію, колірну гаму, смакові уподобання нареченої. Потім робимо невеличку паузу, прораховуємо, промальовуємо у декількох екземплярах те, що можемо запропонувати, і тоді наречена обирає вигляд кенді бару. 

А якщо наречена не знає, який кенді бар хоче?

Тоді ми залучаємо організаторів і декораторів. Коли вже розуміємо, що саме буде на святі, пропонуємо декілька варіантів. Коли наречена каже «вау, хочу це», ми це відтворюємо.

Як проходить дегустація?

Зазвичай це 8–15 тістечок. Послуга платна: наречені оплачують собівартість смаколиків. Після затвердження я відпускаю наречену готуватися до її свята і більше її не турбую. Якщо у мене є запитання, то звертаюся до організаторів, координаторів, декораторів. 

З чого складаються тістечка? 

Ми готуємо тільки з високоякісних продуктів. Тому тістечка мають стабільну та ніжну текстуру. У тістечку має бути баланс смаків – солодко, трішечки з кислинкою, а далі – вишуканий післясмак. Жодне наше тістечко на кенді барі не повторюється. 



А як кенді бари вживаються з традиційним весільним застіллям? 

Усе залежить від самих наречених. У нас в Україні чомусь так заведено, що керує не наречена, а мама, тітка, бабуся. Коли мама каже, що мають бути пляцки, я погоджуюся з пляцками, бо традиції були і будуть. Але давайте викладемо кенді бар, де кожен гість сфотографується, потішиться. А коли закінчиться кенді бар, виставляйте пляцки. 

Кенді бар має бути окремою зоною чи продовжувати стиль свята? 

Кенді бар має так доповнювати загальну картину, щоб гості навіть не зрозуміли: його зробили окремі люди чи декоратори. Навіть тональність квітів має передаватися на тістечку! Це має бути 9–13 різних найменувань у 3-4 кольорах однієї тональності. Наприклад, до пудрового пасуватиме білий, сіринка і навіть іскринка зі срібла. І посуд тут пасуватиме срібний. 

До речі про посуд. Де ви його берете і як доставляєте тістечка?

Посуд лягає на кондитера, декораторів або на організаторів – як вирішать наречені. Ми посуд беремо в оренду, це додаткова послуга. Як і доставка. Усі тістечка мають доставлятись рефрижераторними машинами. У нас вона є. І я спокійна, бо знаю, що тістечка доїхали чудово і не зіпсуються.



Кенді бар – це їжа «на один зуб». Люди, які організовують кейтеринг і фуршети, мають вивчити два правила. Перше – гостеві має бути смачно. Друге – гостеві має бути зручно. Як вам така ідея?

Чомусь в Україні звичними для людей є застарілі капкейки, кекси, зефір, безе. Це неправильно і дуже незручно: підходиш така в сукенці, з макіяжем, зачіскою до фуршетного столу, береш зефір і не знаєш потім, як витерти руки, береш безе, а воно сиплеться.
Моя політика така: тістечко має бути на 2-3 укуси, а все, що на тарілці, має бути їстівне. 

Євгеніє, як ви опинилися у сфері кондитерського мистецтва?

Я прийшла зі сфери логістики. Ніколи кондитерського світу не торкалася, добре готувала голубці, пельмені, вареники. Усе почалося з макаронс, які я дуже хотіла навчитися готувати. 

О, то можливо, ви бачите продовження у напрямку голубців і пельменів?

Ні. Якщо я покликана створювати солодке життя, то, значить, це має бути солодке життя, а не солене. Кенді бар – моє все. Я живу цим. 

Що найскладніше у вашій роботі?

Недоспані ночі. Якщо готуюся до весілля, то з понеділка по неділю займаюся виключно цим. Ми з командою віддаємося повністю, готуємося заздалегідь. Тому у нас завжди є час, щоб усунути форс-мажори або переробити їх. 

Чим ви надихаєтеся? У кого вчилися?

Я вчилася у багатьох. Дуже вдячна напарниці, з якою починала свій кондитерський світ. Дівчатка, які у мене вчаться, кажуть, що я генератор ідей. Мені ідеї сняться вночі, у мене мозок не вимикається. 

Розкажіть більше про свої курси. 

Я людина, яка ділиться знаннями. Для мене важливо, щоб солодкий світ ставав дедалі якіснішим. Пляцки, капкейки мають бути, але не у весільній сфері. Я дуже хочу, щоб в Україні ставало більше кондитерів, які роблять кенді бари з тістечок на 30-40 грамів. Тому дуже тішуся, що з різних куточків України до мене приходять вчитись. Коли мої випускниці розповідають, що їхні кенді-бари пройшли на ура, це ще більше стимулює мене розвиватися і навчати.

Що ви побажаєте нашим нареченим?

Наречені! Ринок сьогодні настільки широкий, що кожен клієнт має свого підрядника. Знаходьте свого підрядника душею, серцем, смаком! Якщо ж ви не можете його знайти, вам допоможу я.

Розмовляла Оксана Дябло, весільний портал Пара молода
Відео: Захар Дябло
Фото: Monro Photography


15.09.2020              сегодня 2, з початку місяця 166, всего 166



◄ Предыдущая   Следующая ►





Ви хочете додати вашу компанію в каталог Пара Молода?
Якщо ви весільний професіонал, портал Пара Молода дає можливість, щоб про ваші послуги дізналися тисячі пар,
які готуються до весілля в Україні.

Про нас  |  Вхід / Додати фірму

2006-2020 «Пара молода» - каталог свадебных услуг Украины. Поддержка сайта: vlasne.info